14 Ekim 2012 Pazar

ÂHİRETTE ÖLÜMÜN ÖLDÜRÜLMESİ




Hadîs-i Şerîf:  “Ey Cennet halkı! Cennet'te ebedî yaşayacaksınız, artık ölüm yoktur. Ey Cehennemlikler, siz de cehennemde ebedîsiniz, size de ölüm yoktur.” denilir. (Hadîs-i Şerîf, Sahîh-i Buhârî)
Hicrî: 15 Rebîulevvel 1433   •Fazilet Takvimi



ÂHİRETTE ÖLÜMÜN ÖLDÜRÜLMESİ

Resûlullâh (s.a.v.) buyurdular ki:
Kıyâmet günü (ehl-i Cennet, Cennet'e, Cehennemlikler de Cehennem'e ayrıldıktan sonra) ölüm, alaca bir koç suretinde getirilecek. Bir nidacı: ‘Ey Cennet halkı!' diye seslenecek. Cennettekiler hemen boyunlarını uzatıp başlarını kaldıracaklar ve (bulundukları yerden çıkarak) bakacaklar, Sonra nidacı: 'Bunu bilir misiniz?' diye sorar. Ehl-i Cennet'in hepsi onu görerek: 'Evet biliriz, bu ölümdür.' derler.
Sonra nidacı: ‘Ey Cehennem halkı!' diye yüksek sesle seslenir. Onlar da boyunlarını uzatıp başlarını kaldırırlar. Ve (korku içinde) bakarlar. Nidacı: 'Bunu biliyor musunuz?' diye sorar. Hepsi onu görerek: ‘Evet biliriz, bu ölümdür.” derler.
Bundan sonra koç suretindeki ölüm (Cennet'le Cehennem arasında) boğazlanır. Bundan sonra nidacı: "Ey Cennet halkı! Cennet'te ebedî yaşayacaksınız, artık ölüm yoktur. (Cehennem halkına da) Ey Cehennemlikler siz de cehennemde ebedîsiniz, size de ölüm yoktur" diyecek.
Bundan sonra nidacı: Meryem Sûresinin 39. âyetini okuyacak 
  وَأَنذِرْهُمْ يَوْمَ الْحَسْرَةِ إِذْ قُضِيَ الْأَمْرُ وَهُمْ فِي غَفْلَةٍ وَهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ  -meâlen-: “Onlar (dalâlet içinde olduklarından ahirette kendilerine yapılacaklardan) gaflet içinde iken, onlar iman etmezlerken, o hasret gününün, o iş bitirildiği saatin dehşetini kendilerine haber ver.”
Hadîs-i Şerîf’te bildirilen koçu, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) önünde onun emirleriyle Yahyâ (a.s.) boğazlayıp kesecektir.
Hicrî: 15 Rebîulevvel 1433   •Fazilet Takvimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder