5 Nisan 2013 Cuma

KUR’ÂN-I KERÎM TİLÂVETİNDEN ÖNCE OKUNACAK DUÂ




KUR’ÂN-I KERÎM TİLÂVETİNDEN ÖNCE OKUNACAK DUÂ

 : عن النبي صلى الله عليه وسلم أنه قال : " من أخذ المصحف ، وأراد القراءة فدعا بهذا الدعاء ؛ أعطاه الله تعالى بكل حرفٍ خمسين ألف حسنة (!) .
 
"Kim okumak amacıyla Kur'an'ı önüne alırda şu duayı okursa, Allah o kimseye her harf için -elli bin hasene- (sevap) verir."
بسم الله الرحمن الرحيم
... دعاء قبل تلاوة القرآن الكريم ...

"أَللّٰهُمَّ بِالْحَقِّ أَنْزَلْتَهُ وَبِالْحَقِّ نَزَلَ * أَللّٰهُمَّ عَظِّمْ رَغْبَت۪ي ف۪يهِ، وَاجْعَلْهُ نُورًا لِبَصَر۪ي، وَشِفَآءً لِصَدْر۪ي وَذَهَابًا لِهَمّ۪ي وَغَمّ۪ي وَحُزْن۪ي * أَللّٰهُمَّ زَيِّنْ بِه۪ لِسَان۪ي وَجَمِّلْ بِه۪ وَجْه۪ي، وَقَـوِّ بِه۪ جَسَد۪ي وَحَىِّ بِه۪ رُوح۪ى، وَثَقِّلْ بِه۪ م۪يزَان۪ي، وَارْزُقْن۪ي حَقَّ تِلَاوَتِه۪ وَقَوِّن۪ى عَلٰى طَاعَتِكَ أٰنَآءَ اللَّيْلِ وَأَطْرَافَ النَّهَارِ، وَاحْشُرْن۪ي مَعَ (مِنَ) النَّبِيِّ مُحَمَّدٍ (وَعَلٰى) أٰلِهِ (الْاَطْهَارِ) الْاَخْيَارِ الْاَبْرَارِ *.(أٰم۪ينَ)
 (وَأَصْحَابِهِ النُّجَبَآءِ الْاَبْرَارِ ... وَصَلَّى اللّٰهُ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلٰى أٰلِه۪ وَصَحْبِه۪ وَسَلَّمَ".)

OKUNUŞU: “Allâhümme bi’l-hakk-ı enzeltehû ve bi’l-hakkı nezel, Allâhümme ‘azzım rağbetî fîyh-i, vec’alh-ü nûra’n-li basarî, ve şifâe’n-li sadrî, ve zehâbe’n-li hemmî ve ğammî ve huznî, Allâhümme zeyyin bihî lisânî ve cemmil bihî vechî ve kavvi bihî cesedi, ve hayyi bihî rûhî, ve sekkıl bihî mîzânî, verzüknî hakka tilâvetihî ve gavvinî ‘alâ tâ’atike anaelleyli ve etrâfennehari vahşurnî meannebiyyi Mühammed’in sallellâh-ü ‘aleyh-i ve sellem ve alihi-l ehyâr’il-ebrâr.” “Ve eshâbihi’n-nücebâ’i-ebrâr… Ve sallellâh-ü ‘alâ seyyidinâ Mühammed’in ve ‘alâ êlihî ve sahbihî ve sellem.”


MÂNÂSI: Ey Allâh’ım!.. Sen O’nu (Kur’ân-ı Kerîm’i) hakk ile indirdin. (gönderdin.) O’da (Kur’ân-ı Kerîm’de) hakk ile indi.
            Ey Allâh’ım!.. Kur’ân-ı Kerîm’e olan rağbetimi artır. O’nu gözlerim için n’ur, Göğsüm için şifâ kıl. Derdimi, tasamı ve hüznümü O’nunla (Kur’ân-ı Kerîm’le) gider.
            Ey Allâh’ım!.. O’nunla (Kur’ân-ı Kerîm’le) dilimi süsle, yüzümü güzelleştir, cesedimi kuvvetlendir, rûhumu dirilt, mîzânımı (sevâblarımı) ağırlaştır, Kur’ân-ı Kerîm’i hakkıyla okumakla beni rızıklandır, Gecenin içinde ve gündüzüzün iki yanında sabah ve akşam ou okumakla beni rızıklandır, Sana itaat etmek için beni güçlü kıl. Beni Peygamber Efendimiz sallellâh-ü ‘aleyh-i ve sellem ve seçkin âilesiyle berâber haşret. (Necib ve takvâ sâhibi arkadaşlarıyla (haşret…) Ve Allâh-ü Teâlâ Peygamber Efendimiz’e, Âl’i-ne ve Eshâbına salâtü selâm etsin.) Âmîn!..

كَانَ عُمَرُ (رضى الله عنه) إِذّا أَخَذَ يَتْلُو الْقُرْأٰنَ يَقُولُ:

Hz. Ömer (r.a.) Kur’ân-ı Kerîm okumaya başlayınca, Önce Kur’ân-ı Kerîm’i öper, bağrına basar ve şunu söylerdi:

(هٰذَا عَهْدُ رَبّ۪ى وَمَنْشُورُ رَبّ۪ى)

--- “Bu benim Rabbim’in ahdi (sözleşmesi), ve menşuru (divân-ı, defteri) dir.” Derdi.
 Kur’ân-ı Kerîm Okumaya Başlamadan Evvel Bu Duâyı Okursanız, Her Harfine 50.000 Sevâb Verir!.. Ümidimiz odurr İnşaAllah.
Dua Kitablarından alınmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder