17 Temmuz 2013 Çarşamba

GÜNAHLARI AFFETTİREN AMELLER



Hadîs-i Şerîf:
 “Kim Allâhü Teâlâ’nın kelâmı (Kur’ân) dan bir harf okursa ona her harfine bir hasene (ecir, mükâfat) vardır. Her hasene için de on misli (sevap) vardır. Ama şunu bilin ki ben size ‘elif lâm mîm’ bir harftir, demiyorum. Ve lâkin elif bir harftir, lam bir harftir, mim bir harftir.” 
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)
Hicrî:8 Ramazan 1434   •Fazilet Takvim

GÜNAHLARI AFFETTİREN AMELLER


Hz. Osman (r.a.) güzelce abdest aldı, sonra şöyle buyurdu:

“Resûlullâh (s.a.v.)’dan işittim, bir kimse böylece abdest alsa, sonra mescide gelse, iki rek’at namaz kılıp sonra otursa geçen günahları mağfiret olunur.”

Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:

“Her kim Ramazân-ı şerîfde inanarak ve sevabını Allâh’dan umarak oruç tutarsa geçmiş günahları mağfiret olunur.”

“Her kim Ramazân-ı şerîfde inanarak ve sevabını Allâh’dan umarak namaza kalkarsa geçmiş günahları mağfiret olunur.”
Ubâde bin Sâmit (r.a.):
“Yâ Resûlallâh, bize kadir gecesinden haber veriniz.” deyince şöyle buyurdular:

“O Ramazân-ı şerîfdedir. Siz son onunda ve tek gecelerde arayınız: yirmi bir, yirmi üç, yirmi beş, yirmi yedi ve yirmi dokuzuncu gecelerde. Her kim inanarak ve sevabını Allâh’dan umarak o (Kadir) gece(sin)de namaza kalkarsa geçmiş ve gelecek günahları mağfiret olunur.”

“Her kim inanarak ve sevabını Allâh’dan umarak iki rek’at duha namazı kılarsa, Allâh ona iki yüz hasene yazar, iki yüz günahını siler, iki yüz derece yükseltir, -kul hakkı hariç- geçmiş gelecek bütün günahlarını affeder.”


“Sırf Allâh rızâsı için hacca gelen kimsenin geçmiş, gelecek günahları mağfiret olunur ve kime duâ etse şefaati kabûl olunur”. 

SAĞLIĞIMIZ İÇİN TABÎİ; NATUREL GIDALAR


Sanayi bölgelerinden uzak havası, suyu ve toprağı insan sağlığına zarar veren şeylerden korunan ve sürekli kontrol edilen arazilerde sûnî gübre, ilaç vb. kullanılmadan üretilen mahsuller tercih edilmelidir.
Kimyevî gübre ve ilaç kullanılan tarla mahsullerini mümkün olduğu kadar almamalıdır.
Hicrî:8 Ramazan 1434   •Fazilet Takvim


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder