13 Haziran 2014 Cuma

GECE NAMAZININ FAZÎLETİ



Hadîs-i Şerîf:
 "Bir kul hastalanır veya sefere çıkar (hastalık ve sefer, mutad nafile ibadetlerine mani olur)sa, o kişiye mukim ve sıhhatli iken işlemekte olduğu ibadetin sevabı gibi sevab yazılır.
(Hadîs-i Şerîf, Sahîh-i Buhârî)
Hicrî: 15 Şaban 1435   •Fazilet Takvim

GECE NAMAZININ FAZÎLETİ


Gece namazı, günâhlara keffârettir ve sâlihlerin âdetidir. Dilden ve diğer bütün bedenden fenâlığı çıkarır.
Gece namazının en fazîletlisi, uyuduktan sonra kalkıp gecenin son üçte birinde kılınandır.
Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:
•  "Farz namazlardan sonra en fazîletli namaz, gece namazıdır."
•   "Kişi gece uyanıp hanımını da uyandırsa ve iki rek'at namaz kılsalar; Allâh'ı çok zikreden erkeklerden ve çok zikreden hanımlardan yazılırlar."
•   "Kim gece namazını kılar ve namazında ihlâslı olursa Allâhü Teâlâ ona dokuz şey ikrâm eder ki beşi dünyâda, dördü âhirettedir:
Dünyâ âfetlerinden muhâfaza eder ve
سٖيمَاهُمْ فٖى وُجُوهِهِمْ مِنْ اَثَرِ السُّجُودِ 
 "... Onların yüzlerindeki sima secdelerinin eseridir..."
 meâlindeki (Fetih Sûresi, âyet 29) âyet-i celîlesinin sırrını o kimsede zuhûr ettirir, onu sâlih kullarının kalblerine sevdirir, onu bütün insanlara sevdirir, lisânını hikmetle konuşturur, kıyâmet günü kabrinden yüzü ak ve nûrlu çıkarır, ona hesâbı kolaylaştırır, sırât üzerinden şimşek gibi geçirir, kitâbını sağından verir."
•   "Sizden biriniz (gece) uyuyunca şeytan onun boynuna üç düğüm düğümler. Her düğüm (yerine) "Senin için uzun bir gece vardır, rahat uyu" diye(rek eliyle) vurur.
O kimse uyanıp Allâh'ı zikrederse, bir düğüm çözülür. Abdest alırsa bir düğüm daha çözülür. Namaz da kılarsa, şeytanın düğümlerinin hepsi çözülür. Artık o teheccüd sahibi düğümü çözülmüş, gönlü hoş ve neşeli bir halde sabaha girer. Fakat zikretmez ve abdest alıp namaz kılmazsa gönlü kirli ve uyuşuk bir halde sabaha girer."
•    "Gece ibâdetine devâm ediniz. Zira o sizden önceki sâlihlerin âdetidir ve Rabb'inize yaklaşmaya, günahların silinmesine, günah işlemekten uzak kalmaya sebeptir."
Hicrî: 15 Şaban 1435   •Fazilet Takvim




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder