19 Haziran 2014 Perşembe

NAMAZLARDAN SONRA DUA



Hadîs¬i Şerîf
 "Yâ Resûlallâh! Hangi dua icâbet (kabul) olunmaya daha yakındır?" diye soruldu. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Gecenin son üçte birinde edilen dua ile farz namazlardan sonra edilen dua." buyurdular. 
(Hadîs¬i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)
Hicrî: 20 Şaban 1435   •Fazilet Takvim

NAMAZLARDAN SONRA DUA

Peygamber Efendimiz (s.a.v.): "Farz, nafileden faziletli olduğu gibi farz namazdan sonra dua etmek nafile namazdan sonra dua etmekten faziletlidir." buyurdular.
Bir gün Hâce Abdulhâlik Gücdüvânî Hazretlerinin huzuruna uzaktan bir yolcu geldi. "Hâce Hazretleri! Bana îmanla âhirete gitmem için duâ buyurunuz. Şeytanın tuzaklarından selâmetle kurtulayım." dedi. Hâce Hazretleri,
"Allâhü Teâlâ farz namazları edâdan sonra yapılan duâyı kabul edeceğini vâdetti. Sen, farz namazlardan sonra bize duâ et, biz de farz namazlardan sonra sana duâ edelim. Böyle olursa bizim ve sizin hakkınızda duânın kabul olunduğunun eseri zâhir olur. Muvaffakiyet ancak Allâhü Teâlâ'dandır." buyurdular.

İFTAR VE SAHURDA YEMEK

Ramazan ayının yaz aylarına geldiği sıcak günlerde sahurda ve iftarda alınan gıdalara ve gündüz güneş altında ve hareketsiz kalmamaya dikkat edilmelidir.
Sahurda sütlü veya sulu çorbalar; zeytinyağlı sebze yemekleri veya salatalar; haşlanmış yumurta, yoğurt, süt ve peynir gibi yiyecekler ile mevsim sebze ve meyveleri; buğday ekmeği ve bulgur pilavı gibi lifli gıdalar tercih edilmelidir.
Sahurda ağır ve yağlı yemekler yemek hazım güçlüğüne ve mide rahatsızlığına sebep olur. Sucuk, salam ve sosis gibi baharatlı ve yağlı yiyecekler vücuda ağır gelir ve daha fazla susatır. Yağlı yiyecekler reşü, hazımsızlık, kabızlık şikâyetlerini artırır.
Reflü ve gaz sıkıntısına yol açmamak için sahurdan sonra hemen yatmamalıdır.
Hicrî: 20 Şaban 1435   •Fazilet Takvim




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder