22 Aralık 2014 Pazartesi

EN YÜCE KELİME:



Hadîs-i Şerîf:
"Kim Allâh'dan başka ilah olmadığına ve benim, (Muhammed Mustafâ'nın) Allâh'ın resûlü olduğuma şehâdet ederse cennete girer.
(Hadîs-i Şerîf, İthâfu's-Sâde)
Hicrî: 24 Safer   1435   Fazilet Takvimi

EN YÜCE KELİME: "LÂ İLÂHE İLLALLÂH MUHAMMEDÜN RESÛLULLAH"


Resûlullâh (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurdular: "Meleklerin büyüğü Cibril (a.s.) dedi ki: Lâ ilâhe illallah Muhammedün Resûlullah kelimesinden daha yüce ve daha büyük bir kelimeyle yeryüzüne inmedim. Gökler ve yerler bu kelimeyle ayakta durur. Ağaç, taş, toprak, deniz her şey bu kelime ile devam eder. Bu kelime terazinin bir kefesine, gökler ve yerler de diğer kefesine konulsa, muhakkak bu kelime ağır gelir."
"Lâ ilâhe illallah" kelime-i tevhîdi, "Muhammedün Resûlullah" ile birlikte söylenmesi meşhûr olduğundan her ne vakit yalnız birincisi söylense yahut yazılsa ikincisi de söylenmiş ve yazılmış olur. Aksi halde yalnız "Lâ ilâhe illallâh" tevhîdi ile bazı Yahudi ve Hıristiyanların tevhidi arasında ne fark kalırdı? "Muhammedün Resûlullah" bu farkı meydana çıkarmaktadır.
Tevhîd, Resûlullâh Efendimizin peygamberliğine inanmadıkça fayda vermez. Çünkü bu iki kelime arasında kuvvetli bir alâka vardır. İkisi birlikte söylenince tamam olur.
"Lâ ilâhe illâllah" denilince, bundan "Muhammedün Resûlullâh" da birlikte kasdedilmiş oluyor. Yahudiler de, hattâ Hıristiyanlardan bir kısmı da Lâ ilâhe illâllah diyor, ama bundan Muhammedün Resûlullâh'ı hiçbiri kasdetmiyor. O halde "Lâ ilâhe illâllah" İslam dininde iki şehâdetin; "Lâ ilâhe illâllah Muhammedün Resûlullâh"ın alemi olmuştur.
Fetih sûresinin 28 ve 29. âyetlerinde buna işaretle şöyle buyuruluyor
       هُوَ الَّذٖى اَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدٰى وَدٖينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدّٖينِ كُلِّهٖ وَكَفٰى بِاللّٰهِ شَهٖيدًا
مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللّٰهِ وَالَّذٖينَ مَعَهُ اَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ

- meâli-:"O Allâhü Teâlâ'dır ki resûlünü hidâyet ve tevhîd ve İslâm dîni ile gönderdi. Onun resûlü olduğuna Allâhü Teâlâ'nın bu şâhidliği kâfidir.
 Muhammed Allâh'ın Resûlüdür. Onun maiyetlerinde bulunanlar, kâfirlere karşı çok şiddetli, birbirlerine karşı ise pek merhametlidirler. "
Hicrî: 24 Safer   1435   Fazilet Takvimi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder