8 Haziran 2015 Pazartesi

RESÛLULLÂH’IN (S.A.V.) DÜNYADAKİ SON GÜNLERİ




اَسْتَعِيذُ بِاللهِ : الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللهِ وَيَخْشَوْنَهُ وَلَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللهَ وَكَفَى بِاللهِ حَسِيبًا. ( سورة الاحزاب, 39)
"اونلر ( بيغمبرلر ) كى الله ين كوندردكلرنى تبليغ أدرلر و اوندان قورقارلر و الله تان باشقه كمسه دن قورقمازلر . حساب كوروجى اولمايه ده الله كافى در ."
Onlar (Peygamberler) ki Allâh’ın gönderdiklerini tebliğ ederler ve ondan korkarlar ve Allah’tan başka kimseden korkmazlar. Hesap görücü olmaya da Allah kâfîdir.” 
 (Ahzâb sûresi, âyet 39)
Hicrî: 21 Şaban  1436   Fazilet Takvimi 

RESÛLULLÂH’IN (S.A.V.) DÜNYADAKİ SON GÜNLERİ


Hazret-i Âişe vâlidemiz buyurdu:


عَنْ عَائِشَةَ ، قَالَتْ : قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَهُوَ يَمُوتُ وَعِنْدَهُ قَدَحٌ فِيهِ مَاءٌ ، فَيُدْخِلُ يَدَهُ فِي الْقَدَحِ ، ثُمَّ يَمْسَحُ وَجْهَهُ بِالْمَاءِ ، ثُمَّ يَقُولُ : " اللَّهُمَّ أَعِنِّي عَلَى سَكَرَاتِ الْمَوْتِ " .

Resûlullâh Efendimiz âhirete irtihâli yaklaşınca; yanındaki su kabına elini daldırıp yüzünü meshediyor ve “Allâhümme e‘ınnî alâ sekerâti’l-mevti” (Allâh’ım, ölüm sıkıntılarına karşı bana yardım eyle.) buyuruyordu.

Hazret-i Hasan (r.a.) buyurdu:


“Resûlullâh Efendimiz ölümün meşakkatini hissedince Hz. Fâtıma:
“Vay babamın başına gelene” dedi. Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.):
“Vallâhi babana şu üzerindeki ızdırablı halden başka meşakkat verici hâl gelmez” buyurdular.

Hz. Âişe buyurdu:

Resûlullâh Efendimiz vefât ettikleri hastalıklarından önce: “Cennette makamını görmedikçe hiç bir peygamberin ruhu kabz olunmaz. Sonra da (dünya ile âhiret arasında) muhayyer (serbest) bırakılır” buyurmuş idi. Resûlullâh Efendimizin, irtihâli yaklaşınca kendinden geçti. Sonra açıldı ve evin tavanı cihetine bakarak:
“Allâhümme er-refîka’l-a‘lâ” buyurdular (ki “Allâh’ım, beni refîk-ı a‘lâya kavuştur” demektir). O vakit bizi tercih etmediğini ve sıhhatinde iken buyurduklarının manasını anladım. (Buhari)

Enes bin Mâlik (r.a.) buyurdu:

Resûlullâh Efendimizin vefâtları vaktinde vasiyetlerinin hemen tamamı:
“Namaza ve emriniz altındakilerin haklarına riâyet edin; dikkat edin, koruyun” idi.

KIT’A:

Yâ ilâhî, ol Muhammed hakkıçün!
Ol şefâat kânı Ahmed hakkıçün,
Ümmetinden râzı olsun ol muîn,
Rahmetullâhi aleyhim ecmaîn…
(Süleyman Çelebi)
Hicrî: 21 Şaban  1436   Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder