11 Aralık 2015 Cuma

RESÛLULLÂH EFENDİMİZİN KABİRDEN KALKMASI



قَالَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: لَا بَأْسَ بِالْغِنَى لِمَنْ اِتَّقَى وَالصِّحَّةُ لِمَنْ اِتَّقَى خَيْرٌ مِنَ الْغِنَى. (هـ)
" متقى  ( الله تان قورقان كمسه ) نين زنكين اولماسنده بر بئس ( محزور ) يوقتور . صحتلى اولمق ايسه الله تان قورقان كمسه ايجن زنكنلكتن خيرلى در ."
Müttakî (Allah’tan korkan kimse)nin zengin olmasında bir beis (mahzur) yoktur. Sıhhatli olmak ise Allah’tan korkan kimse için zenginlikten hayırlıdır.” 
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i İbn-i Mâce)
Hicrî: 29 Safer  1437  Fazilet Takvimi 

RESÛLULLÂH EFENDİMİZİN KABİRDEN KALKMASI


Kıyâmet gününde Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) kabrinden kalkıp oturduğu ve henüz mübârek başından toprakları silkmekte bulunduğu halde iki tarafa nazar buyururlar.
Yeryüzünün değiştiğini görerek ağlar ve “Bu hangi gündür” diye sorar. Hz. Cebrâîl: “Bu, kıyâmet günüdür. Bu hasret ve nedâmet; pişmanlık günüdür. Bu mîsâk ve Rabbe mülâkât günüdür” der. Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.): “Yâ Cebrail, beni müjdele” buyurur. Cebrail aleyhisselam:
“Yâ Resûlallah, senin için livâü’l-hamd’i, tâcı, cennet elbisesini ve Burak’ı getirdim” der. Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.): “Onlardan sormuyorum” buyurur. Hz. Cebrâîl: “Cennetler senin teşrifin için tezyin olundu; süslendi. Cehennem kapıları kapandı” der. Resûlullâh Efendimiz: “Onu sormuyorum. Sadece ümmetimi arzu ediyorum. Acaba nerededirler” buyururlar. O vakit Cebrail aleyhisselam:
“Yâ Resûlallah, vallâhi daha senden başka kimse yerinden kalkmamıştır” diyecektir. (Dürerü’l-Hisân, Süyûtî)

REBÎULEVVEL AYI

Yarın idrâk edeceğimiz Rebîulevvel ayı, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) dünyâyı şereflendirdikleri aydır. Bu ayın 12’sinde, senenin ilk kandili olan Velâdet (Mevlid) Kandili vardır. Bu ay içinde mümkün olduğu kadar çok salât ve selâm (Salât-ı Nâriye, Salât-ı Münciye ve Salât-ı Fethiye gibi salavâtlar) okunmalıdır. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)

REBÎULEVVEL AYI İCTİMA‘I, RU’YET VE BAŞLANGICI

Hicrî Kamerî 1437 yılı Rebîulevvel ayı ictima‘ı (11 Aralık Cuma)  günü Türkiye saati ile 12.30’dur.
Ru’yet, ise (12 Aralık Cumartesi) Türkiye saati ile 01.05’dedir.
Hilâl’in görüldüğü yerler: Büyük Okyanusun orta kısmı ile Kuzey Amerika kıtasının batısı, Meksika, Kaliforniya, San Francisco, Japonya, Güney Kore, Kuzey Kore.
Hilal; Türkiye, Almanya, Avusturya, Mısır, Fas, Cezayir, Tunus ve Arap yarımadasından görülemeyecektir.
Hilâl’in görüldüğü günü takip eden 12 Aralık Cumartesi Rebîulevvel ayının 1. günüdür.
Hicrî: 29 Safer  1437  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder