2 Mart 2016 Çarşamba

DİLDEN DÜŞÜRÜLMEYECEK YEDİ ŞEY



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: أَوَّلُ مَا يُحَاسَبُ بِهِ الْعَبْدُ صَلَاتُهُ فَإِنْ كَانَ اَتَمَّهَا كُتِبَتْ لَهُ تَامَّةً وَإِنْ لَمْ يَكُنْ اَتَمَّهَا قَالَ اللهُ عَزَّ وَجَلَّ هَلْ تَجِدُونَ لِعَبْدِي مِنْ تَطَوُّعٍ. (مجمع)
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم  بيوردلر :" قولون إلك حسابه جكله جغى شى نمازيدر .  شايت قول نمازنى تام يابمشسه نمازى ( نيك ثوابى ) اونه تام يازلر . تام يابمامشسه ( قلماديغى ويا قبول أدلمين فرضلرى تماملامق إيجن )  الله تعالى شويله بيورور . قولومون ( دفترينده ) نافله نماز بولابليور مسونوز ".
Kulun ilk hesaba çekileceği şey namazıdır. Şâyet kul namazını tam yapmışsa, namazı(nın sevâbı) ona tam yazılır. Tam yapmamışsa (kılmadığı veya kabul edilmeyen farzları tamamlamak için) Allâhü Teâlâ şöyle buyurur: Kulumun (defterinde) nâfile namaz bulabiliyor musunuz?”
 (Hadîs-i Şerîf, Mecmau’z-Zevâid)
Hicrî: 21  Cemaz,yelevvel  1437  Fazilet Takvimi  

DİLDEN DÜŞÜRÜLMEYECEK YEDİ ŞEY


1. Her hayırlı işe besmele-i şerîfe (Bismillâhirrahmânirrahîm) ile başlamak,
2. Her hayırlı işi tamamladıktan sonra “Elhamdülillâh” demek,
3. İleride yapacağı hayırlı bir iş için “İnşâallah” demek,
4. Bir musîbet (belâ) işitince “İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn” demek,
5. Herhangi bir günah işlemişse tevbe ve istiğfar etmek,
6. “Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh lehü’l-mülkü ve lehü’l-hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr” kelime-i tayyibesini dâimâ söylemek.
7. “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve rasûlühu” kelime-i şerîfesini kalp huzûru ile devâmlı söylemek.
Ve “Sübhânellâhi ve’l-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyi’l-azîm” demeye gece ve gündüz devâm etmelidir.
ÂLİMLERE HÜRMET
Hanbelî mezhebi imamı, Ahmed bin Hanbel (rh.) bir gün ırmak kenarında abdest alırken bir Müslüman, Ahmed bin Hanbel’in (rh.) kendinden aşağıda abdest aldığını gördü. Ona olan hürmet ve edebinden hemen onun aşağısına geçti. Daha sonra bu adam ölünce onu rüyada gördüler.
“Allâhü Teâlâ sana nasıl muâmele etti?” diye sordular.
“İmam Ahmed bin Hanbel’e gösterdiğim hürmet ve edebimden dolayı Rabbim bana rahmetiyle muâmele etti ve günahlarımı bağışladı” dedi. (Tezkiratü’l-Evliyâ)
Hicrî: 21  Cemaz,yelevvel  1437  Fazilet Takvimi  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder