16 Mayıs 2016 Pazartesi

İMÂM MÂTURÎDÎ’NİN İLTİCÂSI




قَالَ اللهُ تَعَالَى: فَمَنْ كَانَ يَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا وَلَا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا. (سورة الكهف، 110)
الله تعالى شويله بيوردى مئالا : " هر كيم اللهيك رضاسينه أرمك  ( جماليله مشرف اولمق )  إسترسه صالح عمل إشلسيك و رابى نيك عبادتنه هجبر شرك قارشترماسيك ."
Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu (meâlen): “Her kim Allâh’ın rızasına ermek (cemaliyle müşerref olmak) isterse sâlih amel işlesin ve Rabbi’nin ibadetine hiçbir şirk karıştırmasın.” 
(Kehf suresi, âyet 110)
Hicrî:   30  Receb  1437  Fazilet Takvimi

İMÂM MÂTURÎDÎ’NİN İLTİCÂSI


İmam Ebû Mansûr Mâturîdî hazretleri, vefâtı yaklaşınca seksen yaşında bir köle satın alıp âzâd etmek istedi. Zîrâ kendi yaşı da seksen idi. Ona dediler ki: “Efendisine hizmet edip de âzâd edilmemiş seksen yaşında köleyi nereden bulacaksınız, bulunmaz.”
Mâtürîdî hazretleri bunu işitince secdeye kapandı ve Rabbi’ne şöyle münâcât etti: “Yâ Rabbi, senin mahlûkun olan insanlar, köleleri seksen yaşına gelince onu kölelikte tutmayı keremine yakıştıramayıp, azad ediyorlar. Ben işte senin kulluğunda seksen yaşına erdim, beni cehennemden âzâd et. Çünkü sen kerîm, en cömerd ve kullarına Rahîm’sin.”
Vefâtından sonra sâlihlerden bir zât onu rüyâsında gördü.
“Ey İmam, Rabb’in sana ne muâmele etti” diye sordu, dedi ki:
“Ona güzel ilticâ ettiğim (sığındığım) için beni bağışladı.”
Hicrî:   30  Receb  1437  Fazilet Takvimi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder