16 Mayıs 2016 Pazartesi

PEYGAMBER EFENDİMİZ’İN BİR MÛCİZESİ



قَالَ اللهُ تَعَالَى: اَلْيَوْمَ نَخْتِمُ عَلَى أَفْوَاهِهِمْ وَتُكَلِّمُنَا أَيْدِيهِمْ وَتَشْهَدُ أَرْجُلُهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ. (سورة يس، 65)
الله تعالى شويله بيوردى مئالا : "بو كون ( قيامت كونونده كافرلريك ) آغزلرنى مهورلرز و بزه أللرى سويلر و نلر قزانر اولدقلرينه دائر آياقلرى شاهدلك أدر . "
Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu (meâlen): “Bugün (kıyamet gününde kâfi rlerin) ağızlarını mühürleriz ve bize elleri söyler ve neler kazanır olduklarına dâir ayakları şâhitlik eder.” 
(Yasin sûresi, âyet 65)
Hicrî:   03  Şaban   1437  Fazilet Takvimi

PEYGAMBER EFENDİMİZ’İN BİR MÛCİZESİ


Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi vesellemin Medîne-i Münevvere’ye hicretinin birinci senesinde bir kurt Medîne hâricinde konuştu ve insanlara Peygamberimiz’i haber verip onunla korkuttu.
Ebû Hüreyre radıyallâhü anh anlattı:
Medîne hâricinde bir kurt sürüye gelerek bir koyun kaptı. Çoban hemen peşine düşüp ona yetişti, koyunu kurtarmak için kurtla mücâdele etti.
Kurt çobandan kurtulup kaçtı ve yüksekçe bir yere çıktı. Sonra dile gelip:
“Allâhü Teâlâ’nın bana ihsânı olan bir rızkı elimden almak için benimle çekiştin” dedi. Çoban:
“Vay, vallâhi kurdun da konuştuğu günü gördüm” dedi. Kurt:
“Bundan daha hayret verecek şey şudur ki Medîne-i Münevvere’de bir zât geldi, sizlere geçmişte olmuş şeylerden ve ileride sizin başınıza geleceklerden haber veriyor” dedi.
Çoban Yahudilerden Hebân bin Evs idi. Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi vesellemin huzûruna geldi ve başından geçen bu hâdiseyi ona bildirdi.
Peygamberimiz (s.a.v.) bunun doğru olduğunu bildirdikten sonra buyurdular ki:
“Bu kıyâmetten önce çıkacak alâmetlerdendir.
Bu alâmetlerden biri de şudur ki bir adam evinden çıkar, döndüğünde ayakkabısı, asâsı, âilesinin arkasından iyi ve kötü yaptığı şeyleri ona bildirir.”
Büyük hadîs âlimlerinden İbn-i Abdülber dedi ki: Kurt Ashâb-ı Kirâm’dan üç zât ile konuşmuştur: Râfi‘ bin Umeyr, Seleme bin el-Ekva‘ ve Hebân bin Evs radıyallâhü anhüm. (Târîhu’l-Hamîs, Diyarbekrî)
Hicrî:   03  Şaban   1437  Fazilet Takvimi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder