13 Ağustos 2016 Cumartesi

EN FAZİLETLİ AMEL NAMAZDIR



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنْ أَحْسَنَ الصَّلَاةَ حَيْثُ يَرَاهُ النَّاسُ ثُمَّ أَسَاءَهَا حِينَ يَخْلُو فَتِلْكَ اِسْتِهَانَةٌ. (ش)
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم بيوردلر ."    إنسانلريك كورديغى يرده نمازنى كوزل قلب ده كمسنيك اولماديغى يرده دقت أتميه نين بو يابتيغى ، نمازى حفيفه آلمقدر ."
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “İnsanların gördüğü yerde namazını güzel kılıp da kimsenin olmadığı yerde dikkat etmeyenin bu yaptığı, namazı hafi fe almaktır.” 
(Hadîs-i Şerîf, Musannef-i Abdurrezzak)
Hicrî:   16  ٌŞevval   1437  Fazilet Takvimi 

EN FAZİLETLİ AMEL NAMAZDIR


Abdullah bin Amr (r.a.) anlatıyor:
Ashâb-ı Kirâm’dan biri, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) huzuruna geldi ve en faziletli amelin hangisi olduğunu sordu.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Namazdır” buyurdular.
Sonra hangisi diye tekrar sordu. Yine “Namazdır” buyurdular.
Üçüncü defa sordu. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) yine “Namazdır” buyurdular. Tam üç defa tekrar ettiler.
Yine sorunca “Allah yolunda cihaddır” buyurdular. (Müsned-i Ahmed)

MÜSLÜMAN KADIN GAYR-İ MÜSLİM İLE EVLENEMEZ

İslâm’ın başlangıcında Müslümanlar, Müslüman olmayanlar ile de evlenebilmekteydiler. Hür olan erkek ve kadınlar köle ve cariye olanlardan üstün bulunuyorlardı.
Ashâb-ı Kirâm’dan Abdullah ibn-i Revaha radıyallahü anh Müslüman bulunan bir cariyesini azat etmiş, sonra da onunla evlenmişti. Bazı kimseler bunu garip görmüşler, birçok güzel ve servet sahibi gayri müslim hür kadınlar bulunurken neden bu azatlısı kadınla evlendi demişlerdi.
Bunun üzerine Bakara Sûresi, 221. Âyet-i kerîmesi nazil olmuştur (meâlen):
“Maamafih müşrikleri iman etmedikçe nikâh etmeyin. Bir müşrik kadın -sizi imrendirse bile- iman etmiş bir cariye her halde ondan daha hayırlıdır. Gayr-i Müslim erkeklere kadın-kız tezvic etmeyin, evlendirmeyin -bir müşrik size hoş görünse bile- mü’min bir köle elbette daha hayırlıdır. Onlar sizi ateşe davet ederler. Allah ise izni ile cennete ve mağfirete davet ediyor da âyetlerini insanlara beyan buyuruyor ki onları tezekkür edip akıllarını başlarına alsınlar.”
Bir müslüman kadının bir gayr-i müslim ile evlenmesi katiyyen haramdır. Bu haram, bu âyet-i kerîme ile ve sâir âyetler ve hadisler ile ümmet-i Muhammed’in icmâı ile sabittir. 
Böyle bir durum, İslâm şerefine, İslâm yararına, Müslüman kadının selâmet ve mutluluğuna aykırıdır.
Hicrî:   16  ٌŞevval   1437  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder