7 Kasım 2016 Pazartesi

GİZLİ SADAKA ALLAH’IN GADABINI SÖNDÜRÜR



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: أَرْبَعَةٌ مِنْ كَنْزِ الْجَنَّةِ: إِخْفَاءُ الصَّدَقَةِ وَكِتْمَانُ الْمُصِيبَةِ وَصِلَةُ الرَّحِمِ وَقَوْلُ: لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللهِ . (الجامع الصغير)
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم بيوردلر ."      دورت شى جنت حزينلرندندر . صدقي كزلى ورمك ، مصيبتى كزلمك ، صلهء رحيم يابمق و " لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللهِ " دمك ."
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Dört şey cennet hazinelerindendir: Sadakayı gizli vermek, musibeti gizlemek, sıla-i rahim yapmak ve “Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh” demek.” 
(Hadîs-i Şerîf, Suyûtî, el-Câmiu’s-Sağîr)
Hicrî:   07  Safer   1438  Fazilet Takvimi 

GİZLİ SADAKA ALLAH’IN GADABINI SÖNDÜRÜR


Medine-i Münevvere’de bazı fakirlerin kapılarına gece vakti yiyecek bırakılırdı. Fakat kimin bıraktığını bilmezlerdi.
Tâbiînden Zeynelâbidîn (r.a.) hazretleri, vefat ettikten sonra artık erzak gelmez oldu.
Cenâzesini yıkayanlar sırtında morluklar olduğunu görüp sordular.
‘O, geceleri un çuvallarını sırtına alır ve Medine’deki fakirlerin kapılarına bırakırdı.’ denildi.
İnsanlar onun cimri olduğunu, sadaka vermediğini zannederlerdi. Fakat vefâtından sonra Medine’de yüz ailenin yiyecek ihtiyacını onun karşıladığı anlaşıldı.
Zeynelâbidîn (r.a.), Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.): 
“Gizlice verilen sadaka Allâhü Teâlâ’nın gadabını söndürür” hadîs-i şerîfini nakleder ve sadakasını gizli verirdi. Ailesinden onun gizlice sadaka verdiğini bilmeyenler onun para biriktirdiğini zannederlerdi. (Hilyetü’l-Evliya)

SAĞLIĞIMIZ: 
Meyveleri Karışık Yememelidir!

• Kavun, karpuz, üzüm gibi meyveleri birlikte ve çok soğuk olarak yemek ve yanında soğuk içecekler içmek ishale sebep olur. Bu sebeple meyveleri karıştırmadan bir defada tek çeşit yemeli ve meyve çok soğuk olmamalıdır.
• Kayısı, dut, muz, incir, üzüm, kavun gibi meyveler kan şekerini hızla yükseltebilirler. Meyveyi ölçülü yemeli, fazla yememelidir. Elma, armut ve portakal gibi çoğu meyvenin porsiyonu 1’er adet; kayısı ve yeni dünyanın 5-6 adet; kiraz ve üzüm gibi meyvelerin ise 12-15 tanedir.
Hicrî:   07  Safer   1438  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder