15 Kasım 2016 Salı

KULUN VAZÎFESİ ALLAH’A İBÂDETTİR



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: كُلُّ أُمَّتِي يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ إِلَّا مَنْ أَبَى قَالُوا يَا رَسُولَ اللهِ وَمَنْ يَأْبَى قَالَ مَنْ أَطَاعَنِي دَخَلَ الْجَنَّةَ وَمَنْ عَصَانِي فَقَدْ أَبَى. (خ)
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم بيوردلر ."      كرمك إستمين مستثنى ، بوتون أمتم جنته كيرر . " بيوردولر . ! يا رسول الله كم إستمز ؟ ده ديلر ." كم بانه إطاعت أدرسه جنته كيرر ، كم بانه عصيان أدر ، أمرألتِّكلرمى يابمازسه جنته كرمي إستمه مش اولور ."بيوردولر .  
Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) “Girmek istemeyen müstesna, bütün ümmetim cennete girer.” buyurdular. ‘Yâ Resûlallah kim istemez?’ dediler. “Kim bana itâat ederse cennete girer, kim bana isyan eder; emrettiklerimi yapmazsa cennete girmeyi istememiş olur.” buyurdular. 
 (Hadîs-i Şerîf, Sahîh-i Buhârî)
Hicrî:   15  Safer   1438  Fazilet Takvimi 

KULUN VAZÎFESİ ALLAH’A İBÂDETTİR


Tarîkat-ı Muhammediye kitabında “İbâdetlerde Şeytan’ın hileleri” bahsinin sonunda şöyle geçmektedir:
Şeytan bir kula gelip der ki: Eğer sen (levh-i mahfûzda) saîdler (yani cennetlikler)den yazılmış isen işlediğin ameli terketmen zarar vermez. Eğer şakî (yani cehennemlik)lerden isen amel için yaptığın gayretler sana fayda vermez, o hâlde amel etme!” Kul şöyle cevap verir:
“Ben bir kulum. Kulun vazifesi ancak efendisinin emrine uymaktır.
Eğer ben şakîlerden isem amel işlemeye daha muhtâcım. Hiç değilse huzuruna vardığımda Allâhü Teâlâ ibâdeti terk ettiğim için beni azarlamaz; ben de nefsimi bundan dolayı kötülemem. İbâdet etmeme rağmen cehenneme girmem, Allâh’a isyân ederek girmekten daha sevimlidir.
Muhakkak Allâhü Teâlâ vaadinden dönmez. İbâdet edersek sevap vereceğini bize vaad etmiştir. Kim Allâhü Teâlâya iman ve amel ile kavuşursa elbette cehenneme girmez.
Allâh azze ve celle müsebbibülesbâb (bütün sebepleri yaratan)dır. Her şeyi sebeplere bağlamıştır. Meselâ yağmuru bitkilerin hayatı için sebep kılmıştır. Böylece amelleri de cennete girmeye vesîle kılmıştır.”
Bir evliyâ, ziyâretine gittiği diğer bir evliyâya:
“Ben seni levh-i mahfuzda şakî (cehennemlik) olarak gördüm” dedi. O zât:
“Ben kırk senedir kendimi öyle görüyorum. Lâkin biz ibâdet için yaratıldık. Vazifemiz sadece Allâhü Teâlâ’ya ibâdet etmektir” dedi. (Hâdimî, Eyyühe’l-Veled şerhi)

MISRA:

İnsan-ı kâmil olmağa sa’y eyle âdem ol (Baki)
(Kâmil insan olmaya çalış ve adam ol.)
Hicrî:   15  Safer   1438  Fazilet Takvimi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder