23 Kasım 2016 Çarşamba

MÜNAFIKLARIN DIRAR MESCİDİ’Nİ İNŞÂ ETMELERİ



قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِنَّ شَرَّ النَّاسِ ذُو الْوَجْهَيْنِ الَّذِي يَأْتِي هَؤُلَاءِ بِوَجْهٍ وَهَؤُلَاءِ بِوَجْهٍ. (خ)
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم بيوردلر ."      إنسانلريك أك شرلسى إيكى يوزلو اولان ( منافق ) كمسلردركى ، ( إيكى صنف حلق آراسنده ) اونلره بر يوزله كلرلر ، بونلره ده باشقه بر يوزله كلرلر ."

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “İnsanların en şerlisi ikiyüzlü olan (münâfık) kimselerdir ki, (iki sınıf halk arasında) onlara bir yüzle gelirler, bunlara da başka bir yüzle gelirler.” 
(Hadîs-i Şerîf, Sahîh-i Buhârî)
Hicrî:   21  Safer   1438  Fazilet Takvimi 

MÜNAFIKLARIN DIRAR MESCİDİ’Nİ İNŞÂ ETMELERİ


Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Tebûk gazâsına çıkmadan önce bir takım münâfıklar, mü’minlere zarar vermek, aralarına tefrika düşürmek, küfrü takviye etmek ve Allah’a ve Resûlüne karşı harbedenlere yataklık yapmak için bir hileye karar verip bir mescid yaptılar. İşte buna Mescid-i Dırâr denilir.
Sonra Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) huzûruna gelip maksatlarını gizlemek için şöyle yalvardılar:
- Lutfedip mescide gelseniz de orası sizinle şereflense. Bu mescid ihtiyaç sahiplerinin sıkıntısını gidermek, gariplere bir konak olmak üzere yapıldı. Teşrifinizle mübârek olacaktır.
Münâfıkların niyeti, Peygamber Efendimiz’e (s.a.v.) bildirildi.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.):
- Biz şimdi gazaya gidiyoruz. Gazadan dönüşte mescide gidelim, deyip münâfıkları başından savdı.
Gazadan dönünce verdiği söz kendisine hatırlatıldı.
Resûl-i Ekrem’e (s.a.v.), Allâh tarafından o mescidin küfrü kuvvetlendirmek ve tefrika çıkarmak için binâ olunduğu bildirildi.
Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (s.a.v.) münâfıkların hilelerini yüzlerine vurdu. Kötü niyetlerinden birkaçını söyledi. Münâfıklar âdetleri olduğu üzere:
- Allah korusun, Allah korusun, deyip inkâr ettiler.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.):
- Şüphesiz hepiniz yalancısınız, dedi.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) hemen Mâlik bin Dahşem ile Ma‘n bin Adiyy radıyallâhü teâlâ anhümâ hazretlerini gönderdi ve Mescid-i Dırâr’ın yıkılmasını emir buyurdular. Onlar da gidip yıktılar.
Hicrî:   21  Safer   1438  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder