23 Kasım 2016 Çarşamba

PEYGAMBERLER ONUN İLMİNDEN BİR NOKTADIR



قَالَ سُفْيَانُ بْنُ عُيَيْنَةَ: لَيْسَ الْعَاقِلُ الَّذِي يَعْرِفُ الْخَيْرَ وَالشَّرَّ اِنَّمَا الْعَاقِلُ الَّذِي إِذَا رَأَى الْخَيْرَ اِتَّبَعَهُ وَإِذَا رَأَى الشَّرَّ اِجْتَنَبَهُ. (حل)
بيغمبر أفندمز صلى الله عليه وسلم بيوردلر ."      عقللى ، حير و شرى ( ساده جه ) بيلن كمسه دكلدر . كرجك عقللى ، حيرى كورديغو زمان اونه تابع اولان ، شرى كورديغو زمان اوندان قاجنان كمسه در ."

Süfyân bin Uyeyne (r.a.) buyurdu: “Akıllı, hayır ve şerri (sadece) bilen kimse değildir. Gerçek akıllı, hayrı gördüğü zaman ona tabi olan, şerri gördüğü zaman ondan kaçınan kimsedir.” 
(Ebû Nuaym, Hilyetü’l-Evliyâ)
Hicrî:   20  Safer   1438  Fazilet Takvimi 

PEYGAMBERLER ONUN İLMİNDEN BİR NOKTADIR

Vehb bin Münebbih hazretleri buyurdu “Bin doksan bir kitab okudum ve hepsinde şöyle yazıldığını gördüm: Bütün mahlûkâtın akılları Muhammed aleyhisselâm hazretlerinin aklına nazaran çölde bir kum zerresi gibidir. Hak Teâlâ aklı bin kısma ayırdı, dokuz yüz doksan dokuzunu Muhammed Mustafâ Aleyhisselâm’a ihsân etti, kalan birini de diğer kullarından dilediğine verdi.”
İmâm Bûsırî hz.leri meşhûr Kasîde-i Bürde’sinde diyor ki: Fahr-i Kâinât Efendimiz yaradılışında huy ve güzel hasletlerinde diğer peygamberlerden üstündür. Onlar Fahr-i Kâinât’ın ilim ve kerem mertebesine yaklaşamadılar.
O peygamberlerin hepsi Resûlullâh’ın irfân denizinden bir avuç su veya kerem yağmurundan bir yudum isterler.
O peygamberler Resûlullâh’ın huzûrunda kendi mertebelerine göre dururlar, ilimleri de Peygamberimiz’in ilmi yanında bir nokta, hikmeti yanında bir hareke kadardır.
İyi bil ki Resûl-i Ekrem Efendimiz, -Hıristiyanların peygamberleri için söyledikleri -haddi aşan- şeyler hariç- her türlü medih ve senâya lâyıktır.

MUTFAĞIMIZ: KARNABAHAR SALATASI

Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
1 limon
Tuz, kırmızıbiber
Yarım su bardağı ceviz içi
1 kalın dilim bayat ekmek
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve su
4 diş sarımsak
Hazırlanışı: Karnabahar yıkanır, sonra tuz ve limon suyu katılmış suda büyük parça halinde ve çiçek kısmı üste gelecek şekilde hafif pişirilir. Küçük parçalara ayrılıp geniş bir tabağa yerleştirilir.
Ceviz içi, sarımsak ve ekmek blender ile inceltilir. Zeytinyağı, limon, sirke, tuz, kırmızıbiber ve su katılıp karıştırılır. Karnabaharın üzerine dökülüp servis yapılır.
Hicrî:   20  Safer   1438  Fazilet Takvimi 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder