5 Şubat 2017 Pazar

HÂRİS BİN HAZME EL-HAZRECÎ (r.a.)




قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِذَا أَرَادَ اللهُ بِرَجُلٍ مِنْ أُمَّتِي خَيْرًا أَلْقَى حُبَّ أَصْحَابِي فِي قَلْبِهِ. (فر)
بيغمبر أفندمز محمد مصطفى صلى الله عليه وسلم بيوردلر   ."الله تعالى اؤمتمدن بر كمسيه خير مراد أدرسه اونون قلبنه آصحابم ، يك سوكسنى ورير ."
Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Allâhü Teâlâ ümmetimden bir kimseye hayır murad ederse onun kalbine Ashâbım’ın sevgisini verir.” 
(Hadîs-i Şerîf, Deylemî, Müsnedü’l- Firdevs)
Hicrî:   08  Cemâziyelevvel   1438  Fazilet Takvimi 

Ashâb-ı Bedir....HÂRİS BİN HAZME EL-HAZRECÎ (r.a.)


Ensâr'dan ve Hazrec kabîlesinin Ganem oğullarındandır. Künyesi Ebû Beşîr'dir. Bedir, Uhud, Hendek ve bütün gazâlarda Resûlullah Efendimizin (s.a.v.) yanında bulunmuştur. Peygamberimiz (s.a.v.) onu İyâs bin Bükeyr (r.a.) ile kardeş yapmıştı.
Resûlullah Efendimizin (s.a.v.) Tebûk Gazâsı'nda devesi kaybolmuştu. Münâfıklar, “Muhammed (sallallâhü aleyhi vesellem), devesinin nerede olduğunu bilmediği halde göklerin hâllerini nasıl bilir?” diye dedikodu yaptılar. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:
“Allâhü Teâlâ Hazretleri bildirmedikçe ben bir şey bilmem! Şimdi devemin falan vadide olduğunu bildirdi, gidin getirin.”
Hâris bin Hazme Hazretleri gitti, o vadide deveyi bulup getirdi.
Hâris Hazretleri, hicretin 40'ncı senesinde Aliyyü'l-Murtezâ'nın (k.v.) halifeliği zamanında 67 yaşında Medîne-i Münevvere'de vefât etti.
 (Radıyallâhü anh) (Üsdü'l-Gâbe)

MUTFAĞIMIZ: PEKMEZLİ ELMALI KEK
Malzemeler:

Yarım çay bardağı pekmez ve süt,
1 tane yumurta,
1 çay bardağı kepekli un,
Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 tane elma,
Yarım paket kabartma tozu
Hazırlanışı: Yumurta derin bir kapta iyice çırpılır. Elma dışındaki tüm malzemeler eklenip karıştırılır. Küçük küp şeklinde doğranılan elma hamura eklenip son kez karıştırılır. Yağlanmış bir kek kalıbına dökülür. 170 dereceki fırında, yaklaşık 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hicrî:   08  Cemâziyelevvel   1438  Fazilet Takvimi 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder